GDPR Policy

Försäljningsvillkor:

 

De tre första gångerna man handlar av oss vill vi ha förskottsbetalt. Beställningen måste vara för minst 75:- de 3 första köpen.  Vi skickar en faktura till den e-post du uppgett. När den är betald skickar vi dina varor. Är du snabb att betala är vi snabba att skicka. När du handlar för fjärde gången får du faktura, du har 30 dagar på dig att betala. Vi skickar PDF faktura till e-posten numera istället för pappersfaktura i paketet till 30 fakturakunder. Säg till om du vill ha pappersfaktura.
Vi vill inte att du har flera fakturor samtidigt (max 2).
Så vill du handla igen måste den äldsta fakturan betalas innan vi skickar mer.
 För en del kunder passar det bättre att alltid förskottsbetala. Måste vi påminna väldigt ofta så är nog förskott bäst för både dig och oss.

Hur betalar man? Med swish, bankgiro eller bankkonto i swedbank. Alla uppgifter du behöver finns på fakturan. Vi har ingen betaltjänst kopplad till  hemsidan. Vi tycker inte t.ex. Paypal behöver koppla dig till din Internetbank (3:- i avg. + 3% på beloppet) Du gör det ju gratis själv. Särskilt nu när swish finns.

Frakt vi har valt bort systemet med enhetstaxa. Det gynnar bara stora beställningar. Hos oss är alla lika viktiga. Du ska kunna handla bara t.ex. ett nålbrev som då kostar 13:- att skicka. För stora beställningar har DHL flera bra alternativ (se längre ner). Vi Vi tar inte ut någon extra avgift utan bara vad din frakt kostar samt kostnad för oss att ta emot pengar. OBS! posten frakter är bara momsfria för privatpersoner
inte för oss som företag. Knepigt kan man tycka men inget vi kan påverka.

 

Frakt med posten, skickar  A-post och färdigfrankerade kuvert. Som oftast är framme dagen efter. Vi skickar med post varje vardag.
Dessa försändelser är inte spårbara eller försäkrade. Värde max 500:- pga det.

Vårt mål är att beställningar som kommit före kl. 14.00 skall gå iväg samma dag. Förutsatt att den är betald (om du är ny kund) förstårs.
Reservation för att vi ibland har kö, då tar det någon dag extra
.

Exempel på kostnad för att skicka med post.

S brev 51:-  rymmer upp till 12 rullar Dor tak 1000m

M brev 71:-  rymmer en hel del.

Pris för A-brev:   50 gram 13:-   100* gram 24,00    250* gram 44,00                         

*När 100grams och 250grams brev blir skrymmande försöker vi använda gamla rabattmärken. (i mån av tillgång) då slipper man skrymmande avg. på 18:-
   
 Frakt med DHL
  Vi skickar med DHL varje tisdag och fredag.
Spårbara och försäkrade.

Frakten kan bli högre än efter bara vikt, volymen påverkar också.

1-3 kg 68:- då kan du skicka tex skicka upp till 16 koner 5000m.

3-5 kg 78:-

5-10 kg 91:-

10-15 kg 110:- Det är riktigt mycket varor! Några exempel:

Posten är dyr att skicka större saker med. Bäst till små försendelser som du får direkt hem i brevlådan. Skrymmande brev och postpaket får man hämta hos postombud. Vi lämnar in post varje vardag. Posten delas oftast ut dagen efter. Ej spårbart eller försäkrat.

Några exempel:

Upp till 6st nålbrev 13:-
1 minikreamönster 44:-
12st Dor tak 1000m 101:-

10st Dor tak 5000m 88.50

Det bli alltid billigast att skicka större paket, vikt över 500gram med DHL. Paketen hämtas hos DHL servicepoint som finns på nästan alla orter (t.o.m lilla Nävekvarn har) Vi skickar med DHL varje tisdag och fredag (måste bokas före 10.00)
Spårbart och försäkrat.

Några exempel:

10st Dor tak 5000m 68:-

16st Dor tak 5000m 68:-

25m nonvoven mönsterpapper 68:-

25m nonvoven mösterpapper och 7st 5000m koner alt. 26st 1000m rullar 78:-

Sybehör 15kg 110:- är dina varor "stora" räknas frakten ut efter volym.

Retur av voror, har vi skickat fel,  eller varan är felaktig står vi för kostnader.
Vi vill att du skickar en bild så snabbt som möjligt på felaktig vara, använd den inte.
Men har du beställt fel eller ångrat dig får du själv stå för frakten. Vi tar inte tillbaka använda varor. Varorna måste ligga kvar i oöppnad frp. Avklippt metervara har vi inte möjlighet att ta i retur.
Om du inte kan betala i tid, vill vi att du hör av dig. Är väl medveten om att oförutsedda utgifter kan dyka upp. Vi hittar en lösning.

Om du inte hör av dig och fakturan förfaller, skickar vi  en påminnelse till din mejl 2 gånger inom loppet av 14 dagar efter att fakturan förfallit. Det är ju lätt hänt att glömma. Här finns utrymme för att skjuta upp betalningen eller göra en delbetalning. Men det förutsätter att du hör av dig och vi gör en överenskommelse.
Oförutsedda utgifter kan ju dimpa ner utan förvarning.

Kommer det ingen betalning eller du inte svarar på våra mejl, när fakturan är 15 dagar sen får du en varning från oss om att vi  kommer att överlämna din faktura  till företaget Auto collect Påminnelseavgiften dom tar ut är 60:-
  blir fakturan 30 dagar sen tillkommer dessutom dröjesmålsränta på 8%.

Tills sist händer inget då heller, lämnas ärendet över till Inkasso genom Auto collect.

Små summor är inget undantag. Inkasso kostnaden 160:- + ränta.
Det blir dyrt med andra ord. Dessutom riskerar du att få en betalningsanmärkning.

Vi kan avstå från att skicka, några exempel där vi avstår är:
Du har tidigare gjort en beställning hos oss, men aldrig svarat på våra mejl eller telefonsamtal. Man måste kunna kommunicera.
Samma sak om en tidigare beställning har överlämnats till inkasso.